St.-Josephkerk

Vieringen in de St.-Josephkerk:

Elke woensdagmorgen is er om 9.30 uur een korte gebedsviering. Parochianen lezen samen uit de Bijbel een aansprekende tekst, vertellen elkaar wat zij daaruit putten, mediteren en bidden. Een aantal malen is aansluitend een Bijbelleesgroep. In de maanden mei en oktober wordt op woensdag met een lekenvoorganger de rozenkrans en de litanie van Maria gebeden, afgewisseld met gezongen Marialiederen.

Elke eerste vrijdagmorgen van de maand is er om 10.30 uur een eucharistieviering.

Elke tweede vrijdagmiddag van de maand is er om 16.00 uur een kleine viering met medewerking van de vrouwenschola. De kleine viering is een eenvoudige viering van bezinning, gebed en stilte met medewerking van de gregoriaanse vrouwenschola. In 2017 staat de spiritualiteit van Charles de Foucauld (1858-1916) centraal. Het leven en de weg van Charles de Foucauld is uitermate boeiend. Hij was diep geraakt door Gods concrete nabijheid in Jezus van Nazareth. In Jezus zag hij hoe God ons mensen nabij is juist in het hele gewone alledaagse leven. Bijna verborgen. Door een verborgen en eenvoudig leven wilde hij Jezus navolgen.

Voor informatie over de St.-Josephkerk en de R.K. geloofsgemeenschap kun je ook de website van de kerk en de geloofsgemeenschap raadplegen draaiwegkerk.nl.