St.-Josephkoor

Het St.-Josephkoor is een klein gemengd koor, het is opgericht in het voorjaar 2016. Omdat er in de Josephkerk op zondag geen parochie-vieringen meer gehouden worden, willen we zingen bij vieringen in andere kerken in Utrecht en omstreken. Het koor zingt verder onder het motto ‘Wij gaan op weg naar het huis van de Heer’.

NIEUWE REPETITIETIJDEN:
De repetities zijn op dinsdagavond van kwart voor 8 tot kwart over 9 (5 minuten pauze). We repeteren in de Josephkerk aan de Draaiweg (tijdens de zomertijd) en in de Rafaelkerk, Lichtenberchdreef 4, Overvecht (tijdens de wintertijd).

In het koorseizoen 2018-2019 gaan we aan de slag met het thema: DE DOOP. Belangrijke vieringen voor ons dit jaar zijn: de viering van de Doop van de Heer in de Jordaan (13 januari 2019), de paaswake 2019 en het feest van de geboorte van Johannes de Doper (24 juni). Verdere plannen rond het thema worden nog uitgewerkt en bekend gemaakt.
Word je gedoopt of word je kindje gedoopt en vind je het een mooi idee als wij kunnen zingen bij de doopviering? Neem dan contact met ons op en we bekijken samen wat er mogelijk is.

Het koorseizoen 2018-2019 werken we o.a. aan het volgende repertoire:
– gezangen (in alle talen en uit alle tijden) die passen bij ons jaarthema De Doop
– de missa sine nomine van Herman Strategier.

Je bent welkom om kennis te maken met het koor, we zijn op zoek naar 2 bassen en 2 alten. Maar ook tenoren zijn nog van harte welkom. Omdat we een kleine groep zijn, is het fijn als je je eigen partij zelfstandig kunt zingen of als je dit wilt leren. De contributie bedraagt € 130 per jaar.
Zolang het koor in opbouw is, roepen we soms de hulp in van professionele gastzangers. Eenmaal in de zes weken geeft een zangdocente zangles aan de hele groep.

Wil je ons uitnodigen voor een viering? Dan wil ik vragen om het contactformulier in te vullen en te versturen. Ik neem vervolgens contact met je op. Het is ook mogelijk om een email te sturen naar: info@josephkerk-utrecht.nl.